• Посилання скопійовано

Переробники молока виступили проти запровадження нового податку

Молокопереробні підприємства України проти впровадження законопроєктом №9162 0,5% внеску на галузеве фінансування програм просування молочної продукції

Переробники молока виступили проти запровадження нового податку

Молокопереробні підприємства України проти впровадження 0,5% внеску на галузеве фінансування програм просування молочної продукції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виконавчого директора Спілки молочних підприємств України Арсена Дідура, коментуючи засідання Робочої групи щодо обговорення законопроєкту №9162.

«Введення квазі-податку передбачає акумуляцію колосальних коштів на рахунку сумнівної недержавної організації, яка витрачатиме їх на якісь нікому не зрозумілі цілі. Це створює великі корупційні ризики. Чиновникам разом із виробниками та переробниками молока потрібно разом сісти та напрацювати нову дорожню галузі. А не подавати законопроєкт та постфактум запрошувати переробні підприємства обговорювати якийсь новий збір», – зауважив Дідур.

За його словами, подібний квазі-податок є на роздільний збір та утилізацію упаковки.

«Тоді теж громадська організація через державну структуру збирала кошти. Куди вони поділися, ми не знаємо», – зазначив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків та GR компанії «Лакталіс Україна» Володимир Мартинчук.

«Створенням нового галузевого фонду ми ставимо вози перед конем. У галузі чимало важливіших проблем, ніж збір на просування молочної продукції. Наприклад, прострочена заборгованість торгових мереж перед переробниками молока – близько 3 млрд грн. Нехай повернуть, і у молочній галузі з'являться гроші, у тому числі і на просування», – додав голова наглядової ради компанії «Молочний альянс» Сергій Вовченко.

Нагадаємо, законопроєкт №9162 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо запровадження внеску на галузеве фінансування програм просування молочної продукції» передбачає запровадження збору у розмірі 0,5% від реалізації молочної продукції, а також її імпорту.

Розпоряджатися коштами цього збору, як передбачається, буде «репрезентативна міжгалузева організація».

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»