• Посилання скопійовано

Уряд прийняв рішення для збільшення доступу мікро-, малого і середнього бізнесу до кредитування

Прийнятим Урядовим рішенням встановлено можливість надання державних гарантій 9-ти банкам-кредиторам, що пройшли відбір для отримання часткового гарантування державою зобов’язань за портфелем кредитів ММСП, а також граничний розмір таких гарантій

Уряд прийняв рішення для збільшення доступу мікро-, малого і середнього бізнесу до кредитування

13 червня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2023 році».

Проєкт постанови розроблено Мінфіном для збільшення доступу до кредитування суб’єктів господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва (ММСП), які не мають достатнього для банків забезпечення за запозиченнями, завдяки частковому гарантуванню державою портфеля кредитів для таких позичальників.

Прийнятим Урядовим рішенням встановлено можливість надання державних гарантій 9-ти банкам-кредиторам, що пройшли відбір для отримання часткового гарантування державою зобов’язань за портфелем кредитів ММСП, а також граничний розмір таких гарантій.

За результатами отриманих від банків заявок затверджено граничні розміри надання державних гарантій на портфельній основі на загальну суму до 7 794 млн гривень.

 

Довідково

Бюджетним кодексом України передбачено можливість надання державних гарантій на підставі рішення Кабінету Міністрів України для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, що надаються суб’єктам господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва – резидентам України, у розмірі, що не перевищує 80 відсотків загальної суми таких боргових зобов’язань за портфелем кредитів та 80 відсотків – за кожним окремим кредитом.

Порядок відбору банків-кредиторів, умови надання державних гарантій на портфельній основі, плата за надання таких гарантій, затверджено постановою КМУ від 14.07.2021 №723 «Деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі».

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»