• Посилання скопійовано

Мінагрополітики стежитиме за господарствами з грантами

Мінагрополітики запустило супутниковий моніторинг господарств, які отримали гранти на розвиток теплиць і садів. На новий портал можна потрапити через розділ «Онлайн моніторинг садів та теплиць» сайту міністерства

Мінагрополітики стежитиме за господарствами з грантами

Міністерство аграрної політики та продовольства України створило портал супутникового моніторингу господарств, які отримали грантову підтримку від держави в рамках програми «єРобота». На новий портал можна потрапити через розділ «Онлайн моніторинг садів та теплиць» на головній сторінці офіційного сайту міністерства.

За словами заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дениса Башлика новостворений портал є інструментом для прозорого моніторингу використання державних коштів і перевірки господарств на дотримання грантових зобов’язань. 

«Портал дозволяє за допомогою супутникових даних бачити саму ділянку, на якій заявлено розвиток тепличного господарства чи саду, чи насправді на ній розвивається заявлене виробництво. Позначено також назву господарства, скільки грантових коштів воно отримало, площу ділянки, кількість сезонних та постійних працівників та інше», – розповів Денис Башлик.  

Він також підкреслив, що портал  постійно наповнюватиметься як знімками, так і даними щодо кожного господарства, які дозволять відстежувати, як воно розвивається. 

Для зручності пошук також поділений на підрозділи: сади та теплиці, господарства, земельні ділянки. 

На порталі також міститься інформація, як можна отримати грант, статистичні дані.  

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»