• Посилання скопійовано

В Україні змінять правила експорту аграрної продукції

Уряд ухвалив рішення про зміну правил/процедури експорту аграрної продукції. Компаніям, що займаються експортом агропродукції, потрібно буде стати на облік у державному аграрному реєстрі

В Україні змінять правила експорту аграрної продукції

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про зміну правил/процедури експорту аграрної продукції.

Як стало відомо УЗА на координаційній раді при Міністерстві аграрної політики та продовольства, відповідну постанову Уряду планують опублікувати вже цього понеділка. Протягом 10 діб буде відпрацьовано деталі оновленої процедури експорту, що передбачатиме, як заявляють автори, боротьбу з тіньовим ринком та неповерненням валютної виручки в країну.

Згідно з нововведеннями, які планує запровадити уряд, компаніям, що займаються експортом агропродукції, потрібно буде стати на облік у державному аграрному реєстрі (ДАР). Верифікація в ДАР відбуватиметься за наявності свідоцтва про платника податків станом на 23 лютого 2022 року та тепер. Компаніям також потрібно не мати простроченого повернення валютної виручки. Інакше експортеру доведеться отримувати ліцензію на експорт агропродукції.

Ще одним нововведення буде зміна процедури повернення ПДВ експортерам, яке відбуватиметься лише після повернення валютної виручки експортером. Термін повернення виручки зменшено зі 180 до 90 діб. Окрім того, Нацбанк заборонить закривати рахунки до зняття валютного контролю.

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»