• Посилання скопійовано

Мінекономіки оприлюднило прогноз щодо інфляції в Україні на 2024 рік

Згідно з оглядом інфляції за 2023 рік від Мінекономіки, споживчі ціни в Україні у 2023 році зросли лише на 5,1%. Прогнозується, що протягом перших місяців 2024 року, за відсутності надзвичайних обставин, тенденція збережеться

Мінекономіки оприлюднило прогноз щодо інфляції в Україні на 2024 рік

«Судово-юридична газета» розповідає, що згідно з оглядом інфляції за 2023 рік від Мінекономіки, споживчі ціни в Україні у минулому році зросли лише на 5,1%. Прогнозується, що протягом перших місяців 2024 року, за відсутності надзвичайних обставин, тенденція збережеться, і динаміка цін залишатиметься на рівні невеликої «млявої» інфляції.

Відповідно до дослідження, низький рівень інфляції є результатом кількох потужних чинників, включаючи високу адаптивність бізнесу та перевищення пропозиції товарів, особливо в агропромисловому секторі, над попитом на внутрішньому ринку, що залишається обмеженим через війну.

Навіть незважаючи на значні збитки, зазначені у дослідженні, сектор агропромислового комплексу продовжує перевищувати потреби внутрішнього ринку, що приводить до зменшення цін на продукти харчування. За даними Мінекономіки, у другому півріччі минулого року ціни на такі продукти впали на 2,8%.

Очікується, що зростання експорту у 2024 році допоможе зменшити тиск надлишку продукції на внутрішньому ринку, а збільшення споживання населення дозволить виробникам частково компенсувати збитки, спричинені війною, через зростання цін.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»