• Посилання скопійовано

Підтримка релокованого бізнесу: Уряд напрацьовує нормативні зміни

Згідно з проєктом Наказу, аграрії з активами на небезпечних територіях, які отримали кредит через Укрдержфонд, матимуть право відтермінувати повернення цього кредиту до деокупації або завершення активних бойових дій

Підтримка релокованого бізнесу: Уряд напрацьовує нормативні зміни

Відповідні проєкти постанов розробило Мінагрополітики. Їх обговорювали учасники спеціальної наради під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва

Відповідний проєкт постанови передбачає, зокрема, надання релокованим на підконтрольну територію підприємствам можливість пролонгації кредитів, отриманих для фінансування оборотного капіталу за програмою «5-7-9%».

Йдеться про підприємства, виробничі потужності яких станом на 24 лютого 2022 року було розміщено на:

  • територіях, де ведуться (велися) бойові дії, для яких не визначена дата завершення бойових дій;
  • тимчасово окупованих територіях.

Проєкт постанови отримав висновки центральних органів влади. Наступний етап – погодження проєкту постанови Урядом.

Зміни до Порядку використання коштів для підтримки фермерських господарств

Наразі цей проєкт постанови проходить процедуру погодження заінтересованими органами. Після узгодження позицій його буде надіслано на розгляд Кабміну.

Згідно з документом, аграрії з активами на небезпечних територіях, які отримали кредит через Укрдержфонд, матимуть право відтермінувати повернення цього кредиту до деокупації або завершення активних бойових дій.

«Наша позиція – всебічна підтримка релокованого бізнесу. Тому щиро дякую всім, хто долучається до цього процесу, за конструктив», – зазначила віцепрем’єрка.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»