• Посилання скопійовано

Малі аграрії отримають фінансову підтримку на оброблення земель та утримання сільгосптварин

Залучені грантові кошти дозволять насамперед забезпечити фінансову підтримку аграріям, які мають у власності чи користуванні до 120 га; утримують до 100 корів або до 500 маточного поголів’я кіз або овець

Малі аграрії отримають фінансову підтримку на оброблення земель та утримання сільгосптварин

Мінагрополітики повідомляє, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо надання грантової  підтримки малим агровиробникам. Відповідне розпорядження № 495-р   «Питання спрямування коштів, залучених від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку, Міністерству аграрної політики та продовольства» було прийнято на черговому засіданні. Документ підготовлено Мінагрополітики.

Залучені грантові кошти дозволять насамперед забезпечити фінансову підтримку аграріям, які мають у власності чи користуванні до 120 га; утримують до 100 корів або до 500 маточного поголів’я кіз або овець. 

За рахунок додатково спрямованих Мінагрополітики коштів сільгоспвиробник може отримати таку підтримку:

  • 4000 грн на один гектар оброблюваних угідь;
  • 7 000 гривень на одну корову всіх напрямів продуктивності;
  • 2000 грн на одну голову кіз або овець.

Заявки на отримання допомоги прийматимуться через Державний аграрний реєстр.  

Про початок приймання заявок буде повідомлено на сайті Мінагрополітики. Орієнтовно реєстрація розпочнеться наприкінці червня.    

Крім того, збільшено статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Це суттєво знизить ризики для банків при кредитуванні і стимулюватиме банки співпрацювати з малими та середніми сільгоспвиробниками. 

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»