• Посилання скопійовано

Аграрії отримають допомогу за використання меліорованих земель

З 15 серпня розпочнеться приймання заявок на бюджетну допомогу за напрямом «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників, які використовують меліоровані землі та організацій водокористувачів»

Аграрії отримають допомогу за використання меліорованих земель

Міністерство аграрної політики та продовольства України розповідає, що з 15 серпня 2024 року розпочнеться приймання заявок на бюджетну допомогу  за напрямом «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників, які використовують меліоровані землі та організацій водокористувачів».

Бюджетна дотація надаватиметься:

  • сільгосптоваровиробникам за проведення робіт з реконструкції та/або нового будівництва меліоративних систем, здійснених  відповідно до затвердженої в установленому порядку проєктної документації, у розмірі до 50 відсотків вартості витрат (без урахування податку на додану вартість), але не більш як 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація без урахування вартості дощувальних машин, за прийняті в експлуатацію меліоративні системи  у період з 1 листопада 2023 року по 31 жовтня 2024 року;
  • організаціям водокористувачів для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, які прийняті в експлуатацію у період з 1 листопада 2023 року по 31 жовтня 2024 року після відповідних робіт, передбачених проєктною документацією у розмірі до 50 відсотків вартості витрат.

Приймання заявок від сільгосптоваровиробників відбуватиметься через Державний аграрний реєстр до 31 жовтня 2024 року.

Організації водокористувачів подають заявку та документи до неї у паперовій формі до Мінагрополітики до 31 жовтня 2024 року. Поштова адреса: вул. Хрещатик, 24, м.Київ, 01001.

Довідково. Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів, затвердженого постановою КМУ від 11.10.2021 №1070 (зі змінами).

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»