• Посилання скопійовано

ДПС нагадує про новий порядок подання звітності з РРО

У зв’язку з набранням чинності наказу Міністерства фінансів України № 1057 від 08.10.2012, ДПС у м. Києві нагадує, що з 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання, які використовують РРО, змінено порядок подання звітності

ДПС нагадує про новий порядок подання звітності з РРО

З 1 січня цього року інформація про використання реєстраторів розрахункових операцій повинна передаватися до органів державної податкової служби на базі технології, розробленої Національним банком України, дротовими та бездротовими  каналам зв`язку (Інтернет).

Для суб’єктів господарювання існує два способи для виконання вимог законодавства: шляхом придбання нової касової техніки, а саме РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних. 

Нагадуємо, що з метою втілення вищевказаних вимог, Державною податковою службою України оновлено Державний реєстр РРО (наказ ДПС України від 21.12.2012 р. №1159 розміщено на веб-порталі ДПС України в рубриці «Податкове законодавство», підрубрика «Накази»).

Не зволікайте! Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді, настає з 1 липня 2013 року. 

Наразі, у Києві юридичними особами, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зареєстровано в органах державної податкової служби близько 32,5 тисяч РРО, понад 3,3 тисяч - зареєстрували  фізичні особи-підприємці.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»