• Посилання скопійовано

Дозволено використовувати книги обліку розрахункових операцій старого зразка

У зв'язку з відсутністю у продажу книг обліку розрахункових операцій нової форми, органи доходів і зборів приймають до реєстрації книги, форма яких затверджена Порядком №614

Дозволено використовувати книги обліку розрахункових операцій старого зразка

Міндоходів у листі від 09.12.2013 р. № 17170/6/99-99-18-02-03-15 нагадало, що наказом від 28.08.2013 р. № 417 затверджено новий Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій. Цим Порядком, зокрема, визначено нові форми розрахункових книжок та книг ОРО на РРО та окрему господарську одиницю (далі - книги).

Суб'єкти господарювання, які в даний час використовують для обліку розрахункових операцій належним чином зареєстровані книги, продовжують їх ведення до закінчення таких книг.

Однак багато госпсуб'єктів заздалегідь придбали Книги, форма яких затверджена наказом ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614. У зв'язку з цим , а також враховуючи відсутність сьогодні у продажу книг нової форми, органи доходів і зборів приймають до реєстрації книги старого зразка.

При реєстрації таких книг їх ведення здійснюється суб'єктами господарювання відповідно до форми цієї книги.

При цьому перед реєстрацією книги госпсуб'єкт повинен внести на титульну сторінку:

 - книги ОРО на РРО - інформацію про назву й адресу господарської одиниці та модель і заводський номер зовнішнього модема РРО (за його наявності);

 - книги ОРО на господарську одиницю - інформацію про місцезнаходження (місце проживання) суб'єкта господарювання;

 - розрахункової книжки - інформацію про назву та адресу господарської одиниці та дату реєстрації.

Такі доповнення на титульній сторінці книги засвідчуються підписом посадової особи та печаткою відповідального підрозділу органу доходів і зборів.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»