• Посилання скопійовано

Чи повинен ФОП-єдинник, що встановлює домофони, застосовувати РРО

Податківці зазначають, що якщо підрядник виконує роботи з монтажу «системи багатоповерхового домофона», а оплату отримує в готівці, то розрахунок проводять із застосуванням РРО. Проте це правило не стосується підприємців, що не перетнули межу в 1 млн грн

Чи повинен ФОП-єдинник, що встановлює домофони, застосовувати РРО

ДФСУ у індивідуальній податковій консультації від 14.06.2017 р. №637/Г/99-99-14-05-01-14/ІПК зазначили, що у випадку якщо підрядник виконує роботи з монтажу «системи багатоповерхового домофона», а оплату отримує в готівці, то розрахунок проводять із застосуванням РРО. Проте це правило не стосується ФОП, що не перетнули межу в 1 млн грн, установлену п. 296.10 ПКУ.

За підсумками виконаної роботи проводять розрахунок із замовником як за проведені монтажні роботи, так і за змонтоване обладнання.

Податківці зауважують, що підрядник повинен виконувати роботу, визначену договором, зі свого матеріалу та своїми засобами, якщо інше не встановлено договором (ч. 1 ст. 839 ЦКУ).

Щодо питання, чи слід відносити «Відеотелефони», «Переговорні пристрої»,  та «Домофони» до Переліку груп технічно складних побутових товарів, ДФС порадила звернутися до відповідними роз'ясненнями до  Міненомрозвитку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»