• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект змін до Положення про форму і зміст розрахункових документів

Код УКТ ЗЕД стане обов'язковим реквізитом фіскального касового чеку. На сайті ДФС оприлюднено відповідний проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів»

Оприлюднено проект змін до Положення про форму і зміст розрахункових документів

На сьогодні Положення про форму та зміст розрахункових документів затверджене наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13. З моменту видання цього наказу Законом № 1791-VIII внесено відповідні зміни до ст. 3 Закону про РРО щодо обов’язку суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, проводити розрахункові операції через РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування (для пального із зазначенням коду товарної під категорії згідно з УКТ ЗЕД), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Зазначення РРО даних про код товару в описі товару передбачено п. 2 Вимог № 199 та відповідно п. 2 Вимог № 149. Таким чином, є можливість відображення у розрахункових документах, які друкуються РРО, крім інших реквізитів, також і коду товару (послуги).

З огляду на викладене, розроблено проект наказу «Про внесення Змін до Положення про форму і зміст розрахункових документів» (завантажити).

Зауваження та пропозиції щодо регуляторного акта можуть надсилатися у письмовій формі та електронній формі протягом місяця з дати оприлюднення (тобто до 04.09.2017 р.) за наступними адресами:

Державна фіскальна служба України, Департамент аудиту, Львівська площа, 8, м. Київ, 04655, електронну - ozhuk@sfs.gov.ua,

до Державної регуляторної служби на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»