• Посилання скопійовано

Продаж кодів та ваучерів на послуги мобільного зв'язку через інтернет: чи потрібен РРО?

Продавцем через мережу Інтернет буде здійснюватися надсилання кодів та ваучерів, які дають право на отримання товару або сплату послуг мобільного зв’язку. Чи потрібно застосовувати РРО?

Продаж кодів та ваучерів на послуги мобільного зв'язку через інтернет: чи потрібен РРО?

Ситуація: Товариство планує здійснювати господарську діяльність з надання клієнтам дистанційно через мережу Інтернет спеціальних кодів, купонів, сертифікатів, бонус-кодів тощо та електронних ваучерів на послуги мобільного зв'язку, поставка яких здійснюється шляхом надсилання зашифрованого файлу по спеціально виділеному каналу передачі даних або по визначеній електронній пошті.

Запитання: Чи потрібно підприємству застосовувати РРО при передачі клієнтам дистанційно безконтактно через інтернет-сайт кодів, якщо вони були згенеровані самим підприємством або придбані у інших суб’єктів господарювання та дають право отримання товарів, робіт (послуг) у інших суб’єктів господарювання? Чи потрібно застосовувати РРО при передачі клієнтам дистанційно безконтактно через мережу Інтернет ваучерів, що були придбані у операторів мобільного зв’язку, їх посередників та які дають право оплатити послуги мобільного зв’язку?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 16.04.2018 р. №1667/6/99-99-14-05-01-15/ІПК зазначила, що застосування РРО товариством при реалізації кодів та ваучерів через мережу Інтернет є необов’язковим, якщо сплата за коди та ваучери буде здійснюватися також через мережу Інтернет або у безготівковій формі (із розрахункового рахунку на розрахункових рахунок).

Водночас операція з відпуску покупцеві товарів за такими кодами повинна здійснюватися із обов’язковим застосуванням РРО із видачею розрахункового документа встановленої форми та зазначенням відповідної форми оплати.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»