• Посилання скопійовано

Несвоєчасна передача Z-звіту – підстава для фактичної податкової перевірки

Податківці звернули увагу, що передача Z-звітів з нульовими показниками або несвоєчасна його до органів податкової служби є підставою для проведення фактичної перевірки органами ДФС

Несвоєчасна передача Z-звіту – підстава для фактичної податкової перевірки

ДФС у Запорізькій області в індивідуальній консультації від 14.02.2018 р. №615/ІПК/08-01-14-07-13 нагадує, що  суб'єкти господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти) повинні подавати до податкової по дротових або бездротових каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО або в пам'яті модемів, які до них приєднані.

Щодо перевірки, то згідно з п. 80.2 ПКУ фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу у разі неподання суб'єктом господарювання в установлений законом строк обов'язкової звітності про використання РРО, розрахункових книжок та КОРО, подання їх із нульовими показниками.

Отже, на думку ДФС, передача Z-звітів з нульовими показниками або несвоєчасна передача контрольно-звітної інформації (Z-звіт) до органів податкової служби дротовими або бездротовими каналами зв'язку є підставою для проведення фактичної перевірки органами ДФС.

***

Читайте також: У які строки податківці проводять фактичні перевірки? 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»