• Посилання скопійовано

Залишок готівки зі скриньки РРО ховаємо в сейф: чи треба робити «службову видачу»?

Податківці дозволили вилучати готівку, яка залишилась на кінець робочого дня в скринці РРО, у сейф, без проведення операції «службова видача». Але для цього треба виконати кілька умов. Докладніше про це в свіжому роз'яснені від ДФС

Залишок готівки зі скриньки РРО ховаємо в сейф: чи треба робити «службову видачу»?

ДФС у Волинській області в індивідуальній консультації від 24.05.2018 р. №2301/ІПК/03-20-14-05-11 розглянула питання щодо застосування операції «службова видача» у випадку зберігання готівки в сейфі на місці проведення розрахунків.

Нагадаємо, що операції «службове внесення» та «службова видача» застосовуються для реєстрації операцій внесення та видачі готівки з місця проведення розрахунків, якщо такі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій.

А місце проведення розрахунків - це місце, де здійснюються розрахунки із покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо. 

На підставі цього, якщо весь залишок готівки в скриньці залишити не можна, податківці погоджуються: готівкові кошти можуть бути вилучені зі скриньки РРО до сейфу без використання операції «службова видача». 

Однак, при цьому податківці зазначають кілька умов:

  1. сейф повинен знаходитись на місці проведення розрахунків;
  2. сума готівкових коштів на місці проведення розрахунків (разом у сейфі та РРО) має відповідати сумі коштів у денному звіті реєстратора (Z-Звіт); 
  3. у такому сейфі повинна зберігатись лише виручка від реалізації з використанням РРО. Недопустимо наявність особистих речей касира чи інших осіб у такому сейфі; 
  4. застосування сейфу для зберігання готівкових коштів з РРО повинно бути оформлено наказом керівника підприємства.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»