• Посилання скопійовано

Ухвалені закони про РРО та кешбек не зачіпають спрощену систему, – С. Верланов

Під час зустрічі з підприємцями Верланов ще раз наголосив, що введення програмних РРО стосуватиметься лише окремих платників податку на ІІ і IV групі на певні види діяльності

Ухвалені закони про РРО та кешбек не зачіпають спрощену систему, – С. Верланов

«Ми взагалі не чіпаємо спрощену систему оподаткування. Не скасовуємо її, нових податків не вводимо», – наголосив Голова Державної податкової служби Сергій Верланов під час зустрічі з підприємцями, які біля Офісу Президента вимагали ветувати ухвалені Парламентом закони №1053-1 та №1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі й послуг.

За його словами, введення програмних РРО стосуватиметься лише окремих платників податку на ІІ і IV групі на певні види діяльності і аж ніяк – фізичних осіб та ФОП І групи оподаткування. Програмні РРО безкоштовні, а завантажувати додаток можна уже зараз на сайті Державної податкової служби.

«РРО буде в смартфоні. Його не треба буде купувати взагалі!» – підкреслив Голова Державної податкової служби.

Він додав, що кешбек застосовуватиметься в разі видачі незаконного чека та лише на покупки вартістю від 850 грн.

Зазначимо, що підприємці вимагають створити Координаційну раду, яка б доопрацювала норми законів, які, на їхню думку, несуть певні ризики для бізнесу.

Нагадаємо, що відповідно до ухвалених законів з 1 жовтня 2020 року РРО вводиться для окремих платників податку на ІІ і IV групі, які здійснюють наступні види діяльності:

  • реалізацію ювелірних виробів з дорогоцінних металів і каміння;
  • роздрібну торгівлю уживаними товарами в магазинах;
  • діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування;
  • діяльність туристичних агентств, туристичних операторів;
  • діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування;
  • реалізацію текстилю, деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, який затверджується Урядом.

Із 1 січня 2021 року до платників єдиного податку ІІ-IV груп застосовуються загальні правила використання РРО.

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»