• Посилання скопійовано

Зберігання Z-звітів: нагадування від ДПС для користувачів РРО

Податківці розповіли, скільки часу необхідно зберігати фіскальні звітні чеки (щоденні Z-звіти) в електронній формі та Книги ОРО у разі їх скасування

Зберігання Z-звітів: нагадування від ДПС для користувачів РРО

Коментар до ІПК ДПС від 10.01.2020 р. №50/6/99-00-05-04-01-06/ІПК

ДПСУ у ІПК від 10.01.2020 р. №50/6/99-00-05-04-01-06/ІПК нагадали про встановлені ст. 3 Закону №265 обов’язки суб’єкта господарювання, який здійснює розрахункові операції, зокрема:

  • забезпечувати зберігання використаних КОРО та розрахункових книжок протягом трьох років після їх закінчення (п. 6);
  • щоденно друкувати на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій (п. 9);
  • друкувати або створювати в електронній формі на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) контрольні стрічки і забезпечувати їх зберігання протягом трьох років (п. 10).

При цьому Наказом №773, яким внесено зміни до Порядку КОРО (зокрема, до п. 6 гл. 4 розділу IIскасовано лише обов’язок суб’єкта господарювання, що використовує КОРО на РРО, підклеювати фіскальні звітні чеки до відповідних сторінок КОРО та щоденно виконувати записи (у разі здійснення розрахункових операцій) про рух готівки та суми розрахунків.

Тобто суб’єкт господарювання і зараз зобов’язаний зберігати роздруковані фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій, проте у зручний для нього спосіб.

Своєю чергою, п. 6 гл. 4 розділу II Порядку КОРО встановлено, що суб’єкт господарювання має забезпечити збереження щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в електронній формі протягом строку, визначеного п. 44.3 ПКУ (1095 днів).

Крім цього, суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечувати зберігання використаних КОРО та розрахункових книжок протягом трьох років після їх закінчення.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»