• Посилання скопійовано

Бізнес проти РРО при розрахунках через інтернет. Яка позиція ДПС?

За словами заступника голови ДПС, якщо податкова отримає доступ до інформації про обіг коштів на рахунках платників податків, тоді питання фіскалізації дистанційної торгівлі буде вирішене

Бізнес проти РРО при розрахунках через інтернет. Яка позиція ДПС?

Виконавчий директор Української асоціації прямого продажу Надія Бедричук  під час зустрічі з головою ДПС та його заступником порушила питання, яке хвилює підприємців, що ведуть виключно дистанційну торгівлю і приймають платежі лише безготівкою. «Оплата картками та через платіжні термінали на розрахунковий рахунок продавця при дистанційній торгівлі – повністю контрольований для держави платіж, усі кошти потрапляють на розрахунковий рахунок продавця. Ці підприємці хочуть уникнути адміністрування, зайвого навантаження на персонал. Вони нічого не ховають, працюють «по-білому», але з боку держави їм нічого не пропонують. Наша пропозиція: якщо підприємець отримує оплату виключно безготівково, при дистанційній торгівлі – він не повинен ставити касовий апарат. Розумію, ви бачите певні ризики, маєте побоювання – давайте їх обговоримо».  

Коментуючи це питання, представники Державної податкової служби України послалися на чинне законодавство, яке передбачає видачу чека як факт підтвердження покупки. Крім того, факт проплати на розрахунковий рахунок видно банку, але не податковій службі. 

«Компромісне рішення є, його вже готують. Якщо податкова отримає доступ до інформації про обіг коштів на рахунках платників податків, тоді питання фіскалізації дистанційної торгівлі буде вирішене по суті. Але це рішення лежить у законодавчій площині», – зазначила Перший заступник Голови ДПС Наталія Рубан.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»