• Посилання скопійовано

Збої у роботі ПРРО Checkbox: чи штрафуватимуть бізнес за непроведення операцій

Дубілет та Гетманцев запевнили, що штрафів за проведення розрахунків під час нероботи Checkbox не буде

Збої у роботі ПРРО Checkbox: чи штрафуватимуть бізнес за непроведення операцій

Ще 31 грудня сервіс Checkbox Телеграм-каналу проінформував бізнес, що протягом останніх днів  працював дуже нестабільно. Зі слів розробників, збої пов’язані з колосальним навантаженням у кінці року - кількість реєстрацій виросла в 50 разів. Також додає проблем те, що збоять суміжні системи, які не залежать від нас, - повідомили у сервісі. І дуже прикро, що через безпрецедентну перевантаженість служби підтримки ми не можемо швидко реагувати на всі звернення.

Ще тоді вони вказували, що проводяться заходи, щоб все стабілізувати.  Також в цьому пості було зауважено, що штрафів від податкової, пов’язаних з цими збоями, не буде. Адже у ДПС знають про ці збої.

Що робити, поки тривають роботи по відновленню системи (поради від Checkbox):

  1. Вимкніть касу та продовжуйте ведення бізнесу без ПРРО, штрафів з податкової не буде.
  2. Якщо ваша система обліку використовує ПРРО, переведіть її у нефіскальний режим та продовжуйте видавати чеки.

В пості спеціалісти зазначили, що після відновлення системи буде надіслано повідомлення про це на e-mail.

А вже у цьому році, 1 та 2 січня співзасновник сервісу Дмитро Дубілет зробив дві заяви щодо цієї ситуації з сервісом. Він запевнив, що якщо податкова оштрафує через непрацюючий сервіс Checkbox, компанія цього сервісу покриє ці штрафи.

«…клиенты часто спрашивают, будет ли их штрафовать налоговая за неработающие кассовые аппараты. Не будет. Конечно, налоговая войдет в положение. Мы пытаемся сейчас оперативно получить от коллег из налоговой официальный документ, который мы сразу всем разошлем».

«…Я обещаю всем предпринимателям, что если налоговая таки оштрафует вас из-за неработающего Checkbox, мы покроем эти штрафы из своего кармана. (Хотя я уверен, что налоговая войдет в положение и не будет, конечно, этого делать. Но я понимаю, что в нашей стране может произойти все, что угодно).

Дорогие бизнесмены, ваша торговля не должна останавливаться! Если вдруг мы не работаем, все равно проводите сделку! Повторюсь, если вдруг таки штраф, мы его компенсируем (живыми деньгами)».

Також він наголосив, що техпідтримка допоможе внести дані до ПРРО по проведеним операціям під час збою роботи ПРРО.
 

Не залишився осторонь й голова комітету ВР Данило Гетманцев. У своєму Телеграм-каналі він зауважив: "Підприємцям, які скористалися послугами компанії, прохання не переживати. Ні, штрафів не буде. Працюйте в офлайні. Система дозволяє."

***

Від себе наведемо деякі нюанси роботи ПРРО в офлайн-режимі:

  1. Під час переведення ПРРО в режим офлайн одночасно має бути сформоване електронне Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою № 4-ПРРО (далі – Повідомлення за ф. № 4-ПРРО). При цьому, суб’єкти господарювання (користувачі ПРРО) не формують та не направляють до фіскального сервера Повідомлення за ф. № 4-ПРРО, оскільки воно формується автоматично самим ПРРО при переході в режим офлайн/онлайн.
  2. Відлік часу, протягом якого ПРРО працював у режимі офлайн, починається від дати та часу, зазначених у повідомленні про проведення розрахункових операцій в режимі офлайн з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн», а також від дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн», якщо в період між такими строками фіскальним сервером Державної податкової служби не було зареєстровано розрахункових документів в режимі онлайн-обміну.
  3. Граничний термін використання офлайн режиму 36 годин поспіл, а за місяць - 168 годин. 

Детально про роботу офлайн та перехід в онлайн податківці зазначали на своєму сайті (питання № 16-26).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»