• Посилання скопійовано

Штрафи за незастосування РРО планують зменшити, але тільки до 2023 року: законопроєкт

Законопроєктом №6540 передбачається продовжити до кінця 2022 року застосування зменшених санкцій (10 та 50%) за невикористання РРО під час розрахунків

Штрафи за незастосування РРО планують зменшити, але тільки до 2023 року: законопроєкт

Народний депутат з партії «Слуги народи» М. Заремський зареєстрував у ВРУ законопроєкт №6540 «Про внесення змін до Закона України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Ним передбачається продовжити термін застосування зменшених санкцій за невикористання РРО під час розрахунків. 

Зокрема, тимчасово, до 1 січня 2023 року, санкції, визначені п. 1 статті 17 Закону про РРО, застосовувати в таких розмірах:

  • 10% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;
  • 50% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Нагадаємо, що ці штрафи з 1 січня 2022 року діють вже за збільшеними розмірами – 100 та 150 відсотків відповідно. Про це ми  писали тут.

І ще зауважимо, що вже декілька разів протягом січня Гетманцев зауважував, що має намір скасувати штрафи за незастосування РРО через несвоєчасну реєстрацію ПРРО та РРО в ДПС. Але це стосується тільки тих, хто зареєструє РРО до 1 лютого. 

Станом на 24 січня так і не з'явився відповідний законопроєкт. Про це повідомимо окремо, як тільки його зареєструють на сайті ВРУ.

***

Читайте також: Чи варто чекати відміни РРО після 25 січня: розповідає Гетманцев

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»