• Посилання скопійовано

Коли у бджільницьких торговельно-заготівельних пунктах потрібен РРО?

СГ мають право здійснювати розрахунки без РРО з використанням РК та КОРО у разі приймання від населення та реалізації через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продуктів бджільництва, обладнання та інвентарю для пасічників

Коли у бджільницьких торговельно-заготівельних пунктах потрібен РРО?

Податківці у підкатегорії 109 ЗІР підкреслили, що відповідно до п. 27 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік), затвердженого постановою КМУ від 23.08.2000 № 1336 (далі – Постанова № 1336) суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій у разі приймання від населення та реалізації через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продуктів бджільництва, обладнання та інвентарю для пасічників.

При цьому п. 2 Постанови № 1336 установлено, що у разі  перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) 500 тис. грн на один суб’єкт господарювання для форми проведення діяльності, визначеної п. 27 Переліку, застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

При цьому відповідно до п. 2 додатка до постанови КМУ від 07.02.2001  № 121 у разі перевищення граничного розміру розрахункових операцій суб’єкт господарювання зобов’язаний у місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та/або ПРРО та проводити розрахунки з застосовуванням РРО або ПРРО.

Таким чином, у разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів 500 тис. грн на один суб’єкт господарювання застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.  

У разі перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій суб’єкт господарювання зобов’язаний у місячний термін з дати такого перевищення зареєструвати та проводити розрахунки із застосовуванням РРО та/або ПРРО.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»