• Посилання скопійовано

Чиновників штрафуватимуть за вимогу печатки на документах

Підготовлено до другого читання проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями»

Чиновників штрафуватимуть за вимогу печатки на документах

Нагадаємо, що ще 10 березня 2016 р. зареєстровано у ВРУ, а 8 вересня 2016 р. прийнято у першому читанні законопроект №4194 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями". Його авторами є нардепи В. Голуб ("Блок Петра Порошенка") та О. Сотник ("Самопоміч").

Цей законопроект уже підготовлений до другого читання, - повідомляє "ЗІБ".

Зокрема, пропонується виключити із законодавства вимог про обов’язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання), а також можливість визнання документу недійсним у зв’язку з відсутністю відбитку печатки.

Виключається необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб’єктів господарювання з держорганами та встановлюється адмінвідповідальність за вимагання чиновниками наявності відбитку печатки на документі.

Автори проекту пояснюють, що хоча й прийнято зміни до Господарського кодексу щодо добровільного використання печаток, лишається низка законів, що містять відповідну вимогу. Інші норми ставлять використання печатки в залежність від її наявності. Крім того, лишається питання, яким чином суб’єкти господарювання можуть або повинні дізнаватися про те, чи обов’язкове використання печатки їх контрагентом тощо.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»