• Посилання скопійовано

Сімейним фермерським господарствам з 1 січня будуть надавати нову фіндопомогу

З 1 січня 2020 року сімейні фермерські господарства отримають додаткову фінансову підтримку

Сімейним фермерським господарствам з 1 січня будуть надавати нову фіндопомогу

ДПС у Луганській області повідомили, що постановою КМУ від 22.05.2019 р. №565 (далі – Постанова №565) затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм використання коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка фермерських господарств», які спрямовуються на додаткову фінансову підтримку фермерських господарств із статусом сімейних фермерських господарств через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – доплата).

Згідно ст. 2 Постанови №565 право на отримання доплати мають члени/голова сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, яке утворене відповідно до ст. 8-1 Закону України від 19.06.2003 р. №973-IV «Про фермерське господарство» та зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи згідно із главою 1 розділу XIV ПКУ.

Члени/голова сімейного фермерського господарства, які підлягають страхуванню на інших підставах або звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування відповідно до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та не беруть добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, не мають права на отримання доплати.

Постанова №565 набуває чинності з 1 січня 2020 року.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»