• Посилання скопійовано

ФОП і членів фермерських господарств, які перебувають у декретній відпустці, можуть звільнити від сплати ЄСВ

Раді пропонують доповнити перелік випадків, за яких особи звільняються від сплати за себе ЄСВ (законопроект №3978), та надати самозайнятим особам, які провадять незалежну професійну діяльність, право на податкову знижку та соціальну пільгу (законопроект №3977)

ФОП і членів фермерських господарств, які перебувають у декретній відпустці, можуть звільнити від сплати ЄСВ

10 серпня 2020 року Ігор Фліс (нардеп зі "Слуги народу") зареєстрував у Раді одразу два законопроекти:

1) №3977 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення соціальних прав окремих категорій осіб».

Ним пропонується надати самозайнятим особам, які провадять незалежну професійну діяльність, право на податкову знижку та соціальну пільгу.

2) №3978 «Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення соціальних прав окремих категорій осіб».

Цим законопроектом запропоновано доповнити перелік випадків, за яких ФОП і члени фермерського господарства звільняються від сплати за себе ЄСВ (частина четверта ст. 4 Закону про ЄСВ). Ці випадки можуть бути доповнені відпустками:

  • у зв'язку з вагітністю та пологами,
  • та/або для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку,
  • та/або у зв’язку з усиновленням дитини,
  • та осіб, які виховують дитину з інвалідністю будь-якої групи інвалідності та відповідно до закону отримують державну соціальну допомогу - до досягнення такою дитиною 18 років.

У разі прийняття ці закони наберуть чинності з 1 січня 2021 року. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»