• Посилання скопійовано

Київ розширює перелік пільг та преференцій для бізнесу через локдаун

Столична влада розширює перелік пільг та преференцій для малого і середнього бізнесу Києва. Поки це тільки в планах

Київ розширює перелік пільг та преференцій для бізнесу через локдаун

Столична влада розширює перелік пільг та преференцій для малого і середнього бізнесу Києва. Про це мер міста Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Ми розуміємо, що суворі обмеження боляче вдарять як по бізнесу, так і по економіці міста. Сьогодні ми отримуємо багато запитань, чи виплачуватиме столиця грошову допомогу підприємцям. Зазначу, що у вівторок парламент на позачерговому засіданні ухвалив закон, що передбачає матеріальну допомогу бізнесу з Держбюджету. Йдеться про виплати у 8 тисяч гривень застрахованим ФОПам чи працівникам таких малих підприємств. У документі також вказано, що такі працівники потенційно можуть розраховувати на виплати допомоги від місцевої влади. Порядок здійснення виплат повинен визначити Кабінет Міністрів. Тому Київ очікує від Уряду затвердження такого документу. І після цього ми оголосимо про подальші кроки місцевої влади», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що пільги та преференції для столичного бізнесу влада Києва запровадила ще рік тому. І ці пільги продовжують діяти, і їх розширять.

«На найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці», – заявив мер Києва.

Він повідомив, що мова, зокрема, йде про зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об’єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків. Така підтримка не тільки зменшить фінансове навантаження на бізнес, а й дозволить зберегти робочі місця.

Також у проекті рішення йдеться про збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за «кредитними лініями». А також – про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.

Крім того, запропоновано зменшити плату за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

«Також для всіх киян хочу повідомити, що з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс». Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом – місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям. Всі виклики ми повинні подолати разом. Спільними зусиллями!» – підкреслив Віталій Кличко.

Він також подякував соціально відповідальному бізнесу та волонтерам, які, як і минулого року, під час карантину, допомагають місту і киянам. Це, наприклад, підтримка медичної сфери, надання соціальної допомоги сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини.

Зокрема, мер столиці подякував компаніям Uber та Uklon, що вже висловили готовність на час дії обмежень возити на роботу лікарів, доставляти пацієнтів у медзаклади на життєво важливі процедури.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Київська міська державна адміністрація

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»