• Посилання скопійовано

Хто з підприємців має право на кредит під 0%: постанова Кабміну

Кабмін вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва. Хто з бізнесу отримав право на пільгове кредитування під 0% на час воєнного стану?

Хто з підприємців має право на кредит під 0%: постанова Кабміну

Уряд, а за ними і Президент, пообіцяли бізнесу пільгове кредитування для підприємців під 0% на час воєнного стану. Пр це ми писали тут і тут.

Така можливість передбачена постановою КМУ від 18.03.2022 р. №312, яка набрала чинності 19 березня 2022 року. Нею внесено зміни до постанов КМУ:

  • від 24.01.2020 р. №28 «Про надання фінансової державної підтримки»;
  • від 24.01.2020 р. №29 «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених для забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва».

Згідно зі змінами до п. 13 Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва компенсація процентів надається Фондом суб’єкту підприємництва з метою зниження його фактичних витрат на сплату базової процентної ставки до рівня 0% річних для реалізації мети:

  • надання державної підтримки, визначеної пп. 4 пункту 4 цього Порядку (фінансування суб’єктів підприємництва - сільськогосподарських товаровиробників для провадження сільськогосподарської діяльності на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування), - протягом шести місяців, а після завершення цього періоду та до завершення строку кредитування - до рівня 5% річних;
  • для реалізації мети надання державної підтримки, визначеної пп. 5 пункту 4 цього Порядку (фінансування суб’єктів підприємництва (крім суб’єктів підприємництва, які здійснюють виробництво та/або реалізацію зброї) для запобігання російській агресії та подолання її наслідків, зокрема для задоволення потреб ЗCE, інших військових формувань, утворених відповідно до закону, та/або населення, постраждалого внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану) - протягом воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування, а після завершення цього періоду та до завершення строку кредитування - до рівня 5% річних.
  • надання державної підтримки, визначеної пп. 2 пункту 4 цього Порядку, - на період строку дії карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, або обмежувальних заходів, пов’язаних з її поширенням, та протягом 90 днів з дня його (їх) відміни, а після їх скасування - до рівня 7% річних;
  • для реалізації мети надання державної підтримки, визначеної пп. 3 пункту 4 цього Порядку, - до 31 березня 2021 р., а після цієї дати - до рівня 3% річних.

Для реалізації мети надання державної підтримки, визначеної пп. 4 пункту 4 цього Порядку, розмір компенсаційної процентної ставки за наданим суб’єкту підприємництва - сільськогосподарському товаровиробнику кредитом, який підлягає сплаті ним за рахунок власних коштів, становить 0 відсотків річних на період воєнного стану, а у разі припинення чи скасування воєнного стану - до завершення строку кредитування.

Весь оновлений Порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва можна переглянути за посиланням>>>

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»