• Посилання скопійовано

Затверджено порядок видачі сертифікату про залишки хімії в продукті

Постанова КМУ від 28.12.2011 р. №1378 «Про затвердження порядків видачі погодження на ввезення на територію Україні засобів захисту рослин, сертифіката відповідності сільськогосподарської продукції та сировини рослинного походження вимогам щодо вмісту в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів та важких металів і сертифіката про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів»

Уряд затвердив порядок видачі сертифіката відповідності сільгосппродукції вимогам щодо вмісту в них залишкової кількості хімікатів.

Кабінет Міністрів України опублікував постанову від 28 грудня 2011 р. №1378, якою затверджується порядок видачі сертифіката відповідності сільськогосподарській продукції та сировини рослинного походження вимогам щодо вмісту в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів і важких металів та сертифіката про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів.

Відповідний сертифікат видається територіальним органом Держветфітослужби — Головною державною фітосанітарною інспекцією, державною фітосанітарною інспекцією Автономної Республіки Крим, державною фітосанітарною інспекцією в області.

Згідно з порядком, заявник подає дозвільному центру за своїм місцезнаходженням:

— (для отримання сертифіката відповідності продукції) заяву за спецформою, до якої додаються результати аналітичних досліджень сільгосппродукції та сировини рослинного походження, проведених спеціалізованими територіальними лабораторіями Держветфітослужби або Держсанепідслужби;

— (для отримання сертифіката про дотримання регламентів) — заяву за спецформою, до якої додаються: результати аналітичних досліджень сільгосппродукції та сировини рослинного походження, проведених спеціалізованими територіальними лабораторіями Держветфітослужби або Держсанепідслужби.

Також заявник подає засвідчені копії:

— журналу обліку пестицидів і агрохімікатів, що застосовувалися при виробництві сільгосппродукції та сировини рослинного походження;

— сертифікатів якості засобів захисту рослин, що застосовувалися при виробництві сільгосппродукції та сировини рослинного походження.

Заява і документи, необхідні для отримання сертифіката відповідності продукції і сертифіката про дотримання регламентів, не пізніше ніж наступного робочого дня передаються до відповідної державної фітосанітарної інспекції.

Рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката відповідності продукції і сертифіката про дотримання регламентів приймається протягом 10 днів з дня надходження на розгляд відповідних заяви і документів, про що письмово повідомляється заявник.

Сертифікат відповідності продукції видається на заявлений обсяг сільськогосподарської продукції та сировини рослинного походження, що супроводжується одним товаросупровідним документом. Сертифікат про дотримання регламентів видається на заявлений обсяг сільськогосподарської продукції та сировини рослинного походження, які вироблені на одній земельній ділянці.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»