• Посилання скопійовано

Комунальники штрафуватимуть бізнес за засніжені тротуари

Столичні комунальники сподіваються до кінця сьогоднішнього дня очистити від снігу 90% тротуарів у Києві. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак.

Зокрема, за його словами, до кінця дня, якщо сніг не падатиме, комунальники встигнуть очистити від снігу 90% тротуарів. «Ми звертаємо особливу увагу на зупинки і тротуари, тому що дороги у нас завжди у кращому стані», — пояснив він.

«На сьогодні у нас працює 306 одиниць техніки на вулицях міста, куплено достатню кількість солі та піщаної суміші. За ці вихідні було використано 1,3 тис. тонн солі і 700 тонн піщаної суміші», — розповів Мазурчак.

Проте, за словами посадовця, не лише від комунальних служб залежить чистота тротуарів. «У нас працюють 40 інспекторів, які перевіряють: чи прибирають від снігу території, прилеглі до магазинів та інших об’єктів. Уже складено десятки адмінпротоколів», — розповів він.

Зокрема, за словами Олександра Мазурчака, штраф за неприбирання прилеглих територій для фізосіб становить до 1300 грн і для юросіб — до 1700 грн. «Випробування серйозне, треба дуже жорстко підійти до тих, хто не розуміє, що потрібно очищати, і чекає, поки сніг сам розтане. Ми цього чекати не будемо, ми жорстко каратимемо тих, хто не реагує», — підсумував він.

Як повідомлялося, раніше голова Київської міськадміністрації Олександр Попов доручив профільним службам столиці забезпечити цілодобове прибирання снігу.

Тетяна Урбанська

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»