• Посилання скопійовано

Закрити бізнес стає значно простіше, адже набрав чинності відповідний закон

Для суб’єктів господарювання приємною новиною є те, що законодавчі зміни щодо спрощеного закриття бізнесу передбачають чіткі терміни призначення та проведення позапланових перевірок у зв’язку зі зняттям з обліку платників податків як юридичних осіб, так і фізосіб-підприємців та передбачають адміністративну відповідальність органів ДПС за непроведення або несвоєчасне проведення таких перевірок.

Так, журналістам телеканалу «UBC» («BUSІNESS») прокоментувала зміни до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб — підприємців за їх рішенням» начальник управління реєстрації та обліку платників податків ДПА у м. Києві Наталія Новоженіна.

«Зміни передбачають припинення діяльності юросіб протягом двох-шести місяців, а фізосіб-підприємців — від двох до трьох місяців. Також наполовину скорочується кількість документів, необхідних для процедури закриття бізнесу, зменшується до одного дня граничний термін внесення держреєстратором запису про припинення», — пояснила досвідчений податківець.

Нагадаємо, відповідний закон набрав чинності 20 грудня 2011 року.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»