• Посилання скопійовано

Діючі у мережі сірі мобільні відключати не будуть

Норми законопроекту про відключення сірих мобільних терміналів не передбачають відключення діючих пристроїв

Оператори до 15 березня 2012 року можуть подати списки всіх апаратів, які на 1 березня обслуговуються мережею та відповідають міжнародному формату. Так прокоментував норми законопроекту №9695 один з його ініціаторів народний депутат від Партії регіонів Юрій Мороко.

За його словами, фактично йдеться про амністію для всіх телефонів, які вже діють у мережах операторів. Відключатися будуть лише ті апарати, які потраплять до мережі після того, як закон набере чинності.

«Якщо оператор подає телефон як діючий, ми говоримо про те, що закон зворотної сили не має. Закон спрямований насамперед на те, щоб нелегальних апаратів не було у мережах надалі», — зазначає він.

За словами депутата, оскільки законопроект наразі не прийнято, терміни набрання ним чинності, найімовірніше, будуть переглянуті. «Я думаю, що проект розглядатиметься у березні, і дата набрання чинності може бути редакційно поправлена. Враховуючи термін, який відводиться на повідомлення абонента, відключення почнуться, найімовірніше, не раніше осені», — вважає Мороко.

Нагадаємо, проект було зареєстровано у парламенті на початку січня цього року і передбачає, зокрема, обов’язок операторів відключати мобільні пристрої, не внесені до загальнодержавної бази IMEI.

Ольга Карпенко

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»