• Посилання скопійовано

Подати електронну заявку на дослідні випробування торгових знаків можна буде з 01.02.2012 до 31.12.2012 року

Наказ Держслужби інтелектуальної власності України від 31.01.2012 р. №50-Н

Держслужбою інтелектуальної власності з метою врегулювання правовідносин між заявниками та закладом експертизи на період здійснення дослідних випробувань та експертизи електронних заявок на об’єкти права інтелектуальної власності (винаходи, корисні моделі, знаки для товарів і послуг) з накладеним електронним підписом (у тому числі електронним цифровим підписом) затверджений Тимчасовий порядок складання, подання та проведення дослідних випробувань (далі – Порядок).

Звертаємо увагу в першу чергу на те, що для подання електронної заявки заявник може скористатись вже отриманим ним відкритим ключем в акредитованому центрі сертифікації ключів. За відсутності такого – електронним ключем в секторі супроводу системи подання електронних заявок ДП "УІПВ".

Електронна заявка з накладеним електронним цифровим підписом подається на адресу сервера закладу експертизи - http://www.ukrpatent.org.

Вимоги до складу електронної заявки та змісту її документів є такими самими, як і вимоги до документів заявки на об’єкт права інтелектуальної власності, яка складається й подається на паперових носіях.

Не допускається подання в електронній формі таких документів:

 

  • довіреності на представництво за заявкою;

 

 

  • заперечення проти заявки;

 

 

  • копії попередньої заявки для встановлення пріоритету;

 

 

  • документа, що підтверджує показ заявленого знака на виставці для встановлення пріоритету.

 

 

Ці документи подаються на адресу закладу експертизи на паперових носіях.

Подана електронна заявка вважається електронним примірником заявки на об’єкт права інтелектуальної власності. Оригіналом поданої електронної заявки є її візуальне подання на папері.

Підставою для прийняття електронної заявки є підтвердження електронного цифрового підпису заявника (його представника), що автоматично здійснюється сервером закладу експертизи, на адресу якого подається електронна заявка.

Важливим є і те, що експертиза електронних заявок проводиться закладом експертизи, як і експертиза заявок, поданих на паперових носіях, відповідно до чинних законів у сфері інтелектуальної власності та правил, встановлених на їх основі Установою.

Про участь у дослідних випробуваннях процесів складання, подання та експертизи заявок на об’єкти права інтелектуальної власності (винаходи, корисні моделі, знаки для товарів і послуг) у формі електронного документа укладається Договір, примірна форма якого також затверджена Держслужбою інтелектуальної власності, строк дії якого не більше, ніж до кінця поточного 2012 року. Оскільки, і Тимчасовий порядок, і Договір діятимуть лише з 1.02.2012 року до 30.12.2012 року.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»