• Посилання скопійовано

Перевірки за персональними даними можуть початися з квітня

З II кварталу поточного року Держслужба з питань захисту персональних даних може почати проводити перевірки

Це залежить, зокрема, від того, коли Міністерство юстиції зареєструє Положення про перевірки. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили у службі.

При цьому плани про перевірки будуть опубліковані на сайті служби не пізніше ніж за 30 днів до першої перевірки.

Цікаво, що з перенесенням штрафів на липень цього року компанії перестали активно реєструвати свої бази персональних даних. «Охочих реєструвати бази практично немає», — говорить перший заступник голови служби Лілія Олексюк. Нині служба займається обробкою заяв, що надійшли за минулий рік. Якщо у грудні минулого року пошта доставила до служби близько мільйона заяв, то за січень їх надійшло всього близько 3 тис.

Нагадаємо, згідно із законом, штрафи за порушення законодавства у сфері захисту персональних даних перенесли з 1 січня 2012 року на 1 липня 2012 року. Закон про захист персональних даних набрав чинності 1 січня 2011 року.

Ольга Карпенко

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»