• Посилання скопійовано

Рескомзем скоротив кількість довідок, необхідних для оформлення правовстановлюючих документів на землю

Замість восьми довідок, які видавалися територіальними органами Держкомзему в Криму при оформленні правовстановлюючих документів на землю, тепер залишилося чотири. П’ята довідка — про якісні характеристики грунтів видаватиметься лише за потреби.

Задля спрощення процедури отримання документів на землю Рескомзем розробив та затвердив внутрішнім наказом зміни форми умов відведення земельної ділянки. У новому регламенті додатково відображатимуться дані і про наділи, і про землекористувачів. Таким чином, три довідки об’єднані в одну. Тепер для розроблення проекту відведення вже немає потреби звертатися до територіального відділу Держкомзему для отримання довідок про кількісну та якісну характеристику земельної ділянки, про розподіл кордонів між власниками та землекористувачами і про обмеження.

Крім того, Рескомзем скасував два регламенти документів, які видаються Держземінспекцією: узгодження розрахунку втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і спеціальний дозвіл на зняття та перенесення грунтового покриву. Відповідно до Постанови КМУ «Про створення територіальних органів Державної інспекції сільського господарства» нині триває процес реорганізації земельної інспекції та передача її функцій Міністерству агрополітики та продовольства України.

Усі зміни у регламентах, після перевірки та узгодження у Раді міністрів Криму, будуть оновлені на сайті Рескомзему та у методичному посібнику з процедури оформлення громадянами правовстановлюючих документів на землю.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»