• Посилання скопійовано

Щодо інформації про вільні земельні ділянки

Первинний облік показників, які характеризують кількісний стан земель у межах України, здійснюється на місцевому рівні (району в розрізі адміністративно-територіальних одиниць, міст обласного значення). На регіональному (на рівні Автономної Республіки Крим, області) та загальнодержавному (по Україні загалом) звітність з кількісного обліку земель є зведеннями даних місцевого рівня.

Відповідно до Інструкції з заповнення державної статистичної звітності з кількісного обліку земель (форми № №6-зем, 6а-зем, 6б-зем, 2-зем), затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 05.11.98 р. №377, зареєстрованої у Міністерстві юстиції 14.12.99 р. за №788/3228, у звітах зазначають площі земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності у межах територій, які входять до адміністративно-територіальних одиниць, у т. ч. окремо — у межах населених пунктів, зрошувані та осушені землі, розподіл земель за формами власності.

Отже, з питання отримання довідки про кількісні характеристики земельної ділянки, розподілення земель між власниками і користувачами (за даними форми №6-зем) власникам землі (землекористувачам) треба звернутися до районних (міських) відділів (управлінь) Держкомзему за місцем розташування земельних ділянок.

Крім того, повідомляємо, що інформація про наявність вільних земель, які перебувають у державній або комунальній власності за видами цільових призначень, формами державної статистичної звітності із земельних ресурсів не передбачена.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»