• Посилання скопійовано

Ухвалено новий-старий порядок прийняття попередніх рішень про класифікацію товарів за УКТ ЗЕД

Наказ Міністерства фінансів України від 27.12.2011 р. №1740

Мінфіном ухвалено новий-старий Порядок прийняття попередніх рішень про класифікацію та кодування товарів згідно з УКТ ЗЕД. Загалом зміни є лише косметичними. Але є і деякі винятки:

1) уточнено вимоги щодо оформлення звернення про прийняття попереднього рішення;

2) реєстрація звернення відбувається в день його фактичного отримання структурним підрозділом (уповноваженим митним органом);

3) строк прийняття попереднього рішення не змінився — 30 днів з дня реєстрації звернення. Проте змінено строки щодо рішення про продовження строку розгляду звернення, про що заявник повідомляється не пізніше ніж за 15 календарних днів до закінчення 30-денного строку із зазначенням відповідних причин;

4) визначено строки видачі дубліката попереднього рішення — 10 днів з дати подання заяви. Дублікату попереднього рішення присвоюється номер оригінала, замість якого його видано;

5) уточнено кількість днів для надсилання заявнику рішення про відкликання попереднього рішення — протягом 2-х робочих днів після його прийняття (раніше — не пізніше ніж через день після його прийняття).

Довідково: попередні рішення не входять до переліку документів, обов’язкових для митного оформлення. Вони надаються суб’єктам ЗЕД з метою створення більш сприятливих умов для зовнішньоекономічної діяльності, а в деяких випадках ? інформування про код товару згідно з УКТ ЗЕД, відповідно до якого можна визначитись із заходами тарифного та нетарифного регулювання. Відсутність попереднього рішення не є підставою для відмови в митному оформленні. Наявність попереднього рішення не звільняє від проведення всіх передбачених законодавством процедур митного контролю та митного оформлення.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»