• Посилання скопійовано

Заправкам заборонили продавати фірмовий бензин

Під час боротьби з підробками уряд завдав удару по брендових нафтопродуктах провідних мереж АЗС.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України наказом від 15 березня 2012 р. №327 анулювало дію низки технічних умов, виданих територіальними органами ДП «Укрметртестстандарт».

Воно наказує проінформувати про виконання свого наказу в одноденний термін. Відділення «Укрметртестстандарту» вже почали повідомляти одержувачів техумов про їх анулювання.

До техумов, дія яких припиняється, потрапили не лише ті, що відповідають старим стандартам якості нафтопродуктів ДСТУ 4063-2001 «Бензини автомобільні» і ДСТУ 3868-99 «Паливо дизельне», але і техумови на випуск бензину і дизпалива підвищеної якості або так звані фірмові бензини, що відповідають новим стандартам якості ДСТУ 4839:2007 «Бензини автомобільні підвищеної якості» і ДСТУ 4840:2007 «Паливо дизельне підвищеної якості». Зокрема:

— бензини автомобільні ЕКТО (реалізуються в мережі «ЛУКОЙЛ»);

— бензини автомобільні високооктанові і дизельне паливо підвищеної якості Energy з присадками компанії BASF (випускаються «Укртатнафтою» з подальшою реалізацією в мережі «Привату»);

— бензини автомобільні Mustang ua (паливо під маркою Mustang реалізується в мережі WOG);

— бензин автомобільний Pulls 95 (мережа ОККО);

— бензин автомобільний 95 UA стандарт («КЛО»);

— бензин автомобільний Pulsar-95 («ТНК»);

— паливо дизельне підвищеної якості Ventus Diesel (кілька мереж у різних регіонах);

— паливо дизельне Formula Diesel DT (ТНК-ВР).

Всього в наказі МЕРТ міститься 37 позицій, половина з яких припадає на різні фракції нафтопродуктів.

Звертає на себе увагу те, що до переліку анульованих техумов не потрапили деякі відомі марки, що реалізовуються у великих мережах. Зокрема, Perfekt («Паралель»), V-Power (Shell), Nano (SOCAR) та низка інших.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»