• Посилання скопійовано

Кабмін дозволив усно декларувати вивезення коштовностей вартістю до 10000 євро

Постанова КМУ від 21.05.2012 р. №448 «Про порядок вивезення (пересилання) за межі митної території України громадянами дорогоцінних металів (за винятком банківських металів, пам’ятних та ювілейних монет України із дорогоцінних металів), дорогоцінного каміння та виробів із них, а також культурних цінностей з метою їх відчуження»

КМУ своєю постановою затвердив порядок вивозу (пересилання) за кордон громадянами дорогоцінних металів, каменів та виробів із них, а також культурних цінностей з метою їх відчуження.

Згідно з постановою, у разі якщо сумарна фактурна вартість коштовностей, що вивозяться з метою відчуження, не перевищує 10 000 євро, то вони підлягати декларуванню в усній або за бажанням власника або на вимогу працівника митного органу — у письмовій формі.

Якщо ж їхня вартість перевищує еквівалент 10 000 євро, то такі коштовності вивозяться за межу з метою продажу на умовах поміщення товарів у митний режим експорту.

Щодо культурних цінностей, то знову ж таки, якщо вартість таких «товарів» перевищує 10 000 євро, то вони повинні бути поміщені у митний режим експорту. У разі якщо вартість менша від цієї суми, то вони можуть бути вивезені на підставі свідоцтва встановленого зразка на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей з обов’язковим письмовим декларуванням.

Порядок не стосується банківських металів, а також пам’ятних і ювелірних монет України з дорогоцінних металів.

Ухвала набирає чинності з 1 червня 2012 року.

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»