• Посилання скопійовано

Рада скасувала скандальний закон про розмежування земель

У законі виявлено грубі порушення Конституції та регламенту Верховної Ради

Верховна Рада скасувала раніше прийнятий закон №10043 щодо розмежування земель державної та комунальної власності через грубі порушення Конституції та регламенту ВР під час його розгляду, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.
За постанову «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та загалом як закону проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» №10043-п проголосувало 297 карток народних депутатів.
Зокрема, при підготовці документа до другого читання депутатами були запропоновані поправки, які стосувалися передачі урядом земельних ділянок до статутного капіталу Державного земельного банку. Це суперечить статтям 19 і 20 Конституції України, а також статті 116 регламенту ВР, яка не дозволяє до другого читання вносити поправки до статей, що не розглядалися у першому читанні.
Нагадаємо, всього в Україні розмежуванню підлягає понад 29 млн га земель. Починаючи з 2004 року, з моменту ухвалення Закону «Про розмежування земель державної та комунальної власності» на сьогодні прийнято 4100 рішень. Це 31% від загальної площі земель, що підлягають розмежуванню.
Істотно стримує проведення робіт з розмежування земель державної та комунальної власності недостатнє фінансування. Так, на розмежування згідно з чинним Законом потрібно 2,5 млрд гривень, з яких за вісім років його дії виділено лише 0,5%.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»