• Посилання скопійовано

Депутати відмовилися продовжувати мораторій на продаж землі

Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2014 року. За відповідний законопроект №11106 у першому читанні проголосувало 111 депутатів із мінімально необхідних 226

При цьому Рада відмовилася встановити, що до набрання чинності законом про ринок земель і проведення повної інвентаризації земель, але не раніше 2014 року, забороняється внесення права на земельний пай до статутних капіталів господарських товариств.
Також законопроектом пропонувалося визначити, що купівля-продаж або відчуження земель іншими способами запроваджується за умови набрання чинності законом про ринок землі та повної інвентаризації земель.
Крім того, Рада також відмовилася підтримати в першому читанні аналогічний законопроект №11106-1, серед авторів якого є голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко. Цим законопроектом також пропонувалося продовжити мораторій до 2014 року.
Документ підтримало 102 депутати з 226 необхідних.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»