• Посилання скопійовано

Змінити цільове призначення земельних ділянок стане набагато простіше

Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землевпорядкування щодо їх відведення

Верховна Рада ухвалила Закон щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок і зміни їх цільового призначення (проект №11116). Документом встановлюється, що зміна цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності здійснюється ВР і Радою міністрів АР Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про затвердження проектів землевпорядкування з відведення земельних ділянок і передачі цих ділянок у власність або надання у користування відповідно до повноважень, визначених ст. 122 Земельного кодексу. Відмову відповідних органів у зміні цільового призначення земельної ділянки або залишення клопотання без розгляду може бути оскаржено в суді.
Згідно з Законом зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності проводиться:
— щодо земельних ділянок, розташованих у межах населеного пункту, — сільською, селищною, міською радою;
— щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, — районною держадміністрацією, а щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, які не входять до території району, або у разі якщо райдержадміністрацію не створено, — Радою міністрів АР Крим, обласною держадміністрацією.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»