• Посилання скопійовано

Кабмін пояснив держпідприємствам, як витрачати гроші, якщо річний фінансовий план ще не затверджено

Постанова КМУ від 03.10.2012 р. №899

Уряд установив правила здійснення витрат державними суб'єктами господарювання в тих випадках, коли річні фінансові плани в установленому порядку ще не встигли затвердити.
Кабмін постановою від 03.10.2012 р. №899 щодо здійснення витрат суб'єктами господарювання державного сектора економіки у разі незатвердження (непогодження) річних фінансових планів заборонив цим суб'єктам у подібних випадках здійснювати витрати на:
— капітальні інвестиції (за винятком випадків, рішення про які прийняті урядом);
— придбання та оренду легкових автомобілів;
— маркетингові та інформаційно-консультаційні послуги;
— аудиторські та консалтингові послуги;
— страхування (крім витрат на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, обов'язкове страхування і страхування відповідно до міжнародних договорів);
— представницькі заходи;
— виробництво і розповсюдження реклами;
— благодійну, спонсорську та іншу допомогу;
— відрахування в резерв сумнівних боргів.
У решті випадків суб'єкти господарювання державного сектора економіки можуть здійснювати витрати, пов'язані з виробництвом і реалізацією продукції.
Слід зазначити, що вищезазначені обмеження діють на період до твердження (погодження) в установленому порядку річного фінансового плану підприємства.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»