• Посилання скопійовано

АМКУ бореться з монополізмом у науково-дослідній сфері

Антимонопольний комітет України затвердив Типові вимоги до узгоджених дій суб’єктів господарювання стосовно спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт

У Типових вимогах визначено умови, за дотримання яких здійснення узгоджених дій суб’єктів господарювання у зазначеній сфері не забороняється та не потребує відповідного дозволу Комітету.
Так, суб’єктам господарювання дозволяється здійснювати узгоджені дії щодо проведення спільних досліджень або експериментальної діяльності з метою вдосконалення виробництва, техніко-технологічного й економічного розвитку, якщо умови вчинення таких дій не призводять до істотного обмеження конкуренції на ринку.
Також у документі містяться вимоги та зобов’язання, яких повинні дотримуватися учасники зазначених узгоджених дій, щоб їхні дії не призвели до порушень законодавства про захист економічної конкуренції.
Запровадження цих Типових вимог спрощує здійснення спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, а також стимулюватиме вкладення інвестицій у зазначену сферу.
Розроблення документа є одним із результатів роботи щодо наближення конкуренційного законодавства України до законодавства Європейського Союзу.
Відповідно до Порядку Денного Асоціації Україна — ЄС, одним із напрямів гармонізації конкуренційного законодавства є розроблення та впровадження в Україні Типових вимог щодо здійснення окремих видів узгоджених дій суб’єктів господарювання.
Розпорядження, яким затверджено Типові вимоги, зареєстроване у Міністерстві юстиції України.

Джерело: Прес-служба Антимонопольного комітету

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»