• Посилання скопійовано

Уряд скасував плату за деякі адмінпослуги у сфері земельних відносин

Набрала чинності Постанова КМУ від 06.08.2012 р. №808 щодо питань надання адміністративних послуг при веденні Державного реєстру земель

11 жовтня разом із Законом України №5303-VI «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», прийнятим Верховною Радою України 2 жовтня 2012 року, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2012 р. №808 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Постанова регулює питання надання адміністративних послуг при веденні Державного реєстру земель шляхом скорочення часу надання таких послуг і скасування платності деяких із них, повідомили УНН у прес-службі Державного агентства земельних ресурсів.
Постановою передбачено безкоштовне надання таких адміністративних послуг у сфері земельних відносин, як видача виписки із Поземельної книги, державна реєстрація земельної ділянки, державна реєстрація державних актів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, державна реєстрація права власності на земельну ділянку у разі набуття її на підставі цивільно-правової угоди про відчуження земельної ділянки або свідоцтва про право на спадщину, державна реєстрація договору оренди (суборенди) земельної ділянки (її частини) і відповідних змін до нього, договору про розірвання договору оренди (суборенди) земельної ділянки, державна реєстрація обмежень у використанні земельної ділянки, земельного сервітуту, емфітевзису і суперфіцію, їх зміни (припинення), перевірка файла обміну даними про результати робіт із землеустрою в електронному вигляді (обмінного файла), та удосконалення процедури присвоєння кадастрового номера земельній ділянці.
Реалізація положень цієї постанови відкриває широкі можливості малозабезпеченим верствам населення, у тому числі жителям сільської місцевості, повною мірою реалізовувати свої права на землю.

На підставі: УНН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»