• Посилання скопійовано

Визначено межі відповідальності за втрату або пошкодження вантажу в межах міжнародного перевезення

Верховна Рада України прийняла Закон «Про приєднання України до Протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів»

Закон (проект від 13.06.2012 р. №0262) передбачає приєднання України до Протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів, вчиненого 5 липня 1978 у м. Женеві. Протокол є доповненням до Конвенції і вносить до статті 23 зміни щодо визначення меж відповідальності перевізника за втрату або пошкодження вантажу і розміру відшкодування збитків. При цьому розрахунковою одиницею встановлюється одиниця спеціальних прав запозичення (СПЗ) — уніфікована розрахункова одиниця Міжнародного валютного фонду.
Протокол визначає порядок перерахунку національної валюти у СПЗ для держав ? учасників МВФ і держав, що не є його членами. Протокол може застосовуватися до будь-якого договору автомобільного перевезення вантажів між країнами, якщо хоч би одна з них є учасником Конвенції і Протоколу до неї.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»