• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Порядок ведення Державного земельного кадастру

17 жовтня 2012 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру»

Цим нормативно-правовим актом передбачається забезпечення реалізації положень Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо регулювання відносин, які виникають при веденні Державного земельного кадастру.
Документ визначає порядок присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам, механізм реєстрації земельних ділянок. Крім того, постановою окреслено порядок користування відомостями та документами Державного земельного кадастру різними категоріями користувачів, зокрема щодо надання витягів із Державного земельного кадастру, довідок, що містять узагальнену інформацію про землі (території), викопіювань з кадастрової карти (плану) та іншої документації Державного земельного кадастру.
Прийняття постанови забезпечить реалізацію положень Закону «Про Державний земельний кадастр» щодо гарантування прав власників і землекористувачів, здійснення землеустрою, контролю за використанням земель, регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами; організацію раціонального використання та охорони земель; інформаційне забезпечення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зацікавлених фізичних та юридичних осіб актуальними відомостями про землю.
Порядок ведення Державного земельного кадастру є необхідним елементом подальшого розгортання кадастрової системи. Постанова набирає чинності одночасно з набранням чинності Закону України «Про Державний земельний кадастр» — з 1 січня 2013 року.

Джерело: Державне агентство земельних ресурсів

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»