• Посилання скопійовано

Сільськогосподарських тварин внесуть до реєстру та видадуть паспорти

Наказ Мінагрополітики від 25.09.2012 р. №578

Мінагрополітики наказом від 25.09.2012 р. №578 затвердило положення про Єдиний державний реєстр тварин. Його дія не поширюватиметься на фізосіб, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження.
На тварин, власники яких займаються їх розведенням та утриманням, здійснюють продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного запліднення й організовують виставки, видаватимуться документи встановленого зразка, їм буде присвоєно унікальний ідентифікаційний номер у межах одного тваринного виду.
Усі тварини, що є у господарствах, будуть внесені до Єдиного державного реєстру — електронної бази даних про ідентифікованих тварин, їхніх власників, господарства, переміщення, забій, утилізацію, загибель тощо.
Згідно з положенням адміністратором Реєстру тварин виступає Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України, яка проводить ідентифікацію та реєстрацію тварин, оформлює та видає ідентифікаційні документи.
Інформація з Реєстру тварин є відкритою, за винятком інформації про особу (персональні дані) та інформації, яка відповідно до законодавства України має обмежений доступ. Юридичні та фізичні особи можуть користуватися Реєстром тварин шляхом підключення до нього через комп'ютерну мережу.
Для отримання виписки з Реєстру на офіційному бланку власникові тварини або уповноваженому органу державної влади (посадовій особі) слід звернутися до адміністратора Реєстру. У такому разі виписка видається безоплатно на офіційному бланку із зазначенням законних підстав для отримання такого запиту.
Положення набере чинності з дня його офіційного опублікування.

На підставі: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»