• Посилання скопійовано

Унормовано питання компенсації за відчуження майна в умовах надзвичайного стану

Унормовано деякі питання здійснення повної компенсації за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану

Відповідну постанову КМУ №998 прийнято 31 жовтня 2012 року.
Згідно з частиною першою статті 7 і частиною четвертою статті 11 Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану» КМУ постановив затвердити нові документи і низку документів визнати такими, що втратили чинність.
Зокрема, затверджено Порядок розгляду заяв та здійснення виплат для подальшої повної компенсації за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану, а також зразок акта про примусове відчуження або вилучення майна згідно з додатком.
Порядок визначає механізм приймання, розгляду заяв та здійснення виплат для подальшої повної компенсації за майно. Останнє оцінюється у порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнові права та професійну оціночну діяльність.
Право на відшкодування вартості майна у разі його примусового відчуження в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану мають особи, зазначені у статті 9 Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану». Заява про виплату подальшої повної компенсації за примусово відчужене майно приймається, обліковується та розглядається за місцем відчуження майна. Відмова у прийманні та розгляді заяви не допускається. ЇЇ повинні розглянути протягом десяти робочих днів, і лише у разі виникнення необхідності у перевірці викладених у заяві фактів та з'ясуванні додаткових обставин заява розглядається протягом одного місяця.
Порядком визначено дані про заявника, які повинні бути надані, а також порядок черговості здійснення виплат.
Документом установлено, що витрати, пов'язані з повною компенсацією за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану, здійснюються у межах бюджетних призначень, передбачених Міністерству оборони або органам, які згідно із законом приймають рішення про примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму військового або надзвичайного положення.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»