• Посилання скопійовано

Українські ІТ-компанії можуть розраховувати на зниження прибуткового податку

Законопроект, який передбачає встановлення 5%-вого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) для підприємств ІТ-галузі зареєстрований у Верховній Раді 21 січня під №2063

Українські ІТ-компанії можуть розраховувати на зниження прибуткового податку

«Для украинских ИТ-компаний и их сотрудников законопроект предусматривает снижение подоходного налога до 5%, установление единого социального взноса на уровне стандартной ставки от двух минимальных зарплат, освобождение от уплаты НДС ИТ-услуг», - говорится в сообщении пресс-службы одного из авторов законопроекта, народного депутата Виктора Януковича.

Напомним, в июле 2012 года принят закон о налоговых льготах для ИТ-сектора сроком на 10 лет. Согласно ему, с 1 января текущего года для ИТ-индустрии ставка налога на прибыль устанавливается в размере 5%. Кроме того, разработка программного продукта освобождается от уплаты НДС. Изначально законопроект предусматривал также и снижение до 5% размера НДФЛ, однако в принятом законе эта норма была изъята по предложению президента.

Джерело: Контракты.ua

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»