• Посилання скопійовано

Міндоходів скоротить кількість перевірок за рахунок електронного аудиту

Кількість запланованих на ІІ квартал 2013 року документальних перевірок вже скорочується на 15%

Міндоходів скоротить кількість перевірок за рахунок електронного аудиту

Суттєвого скорочення податкових перевірок платники податків можуть очікувати вже у поточному році. Зокрема, зменшити фіскальний тиск на бізнес планується за допомогою запровадження системи електронних дистанційних перевірок, а також через об’єднання податкового та митного аудиту. На думку фахівців відомства, завдяки запровадженню цих інновацій бізнес матиме змогу приділяти час та увагу своїй основній діяльності, а не спілкуванню з податківцями та митниками.

Поки відповідна ініціатива міністерства сьогодні обговорюється із підприємницькими колами, кількість запланованих на ІІ квартал 2013 року документальних перевірок вже скорочується на 15% (до 1,4 тис. суб’єктів господарювання) у порівнянні з першим кварталом поточного року.

Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість скоротилася на третину (тоді перевірялися 2 тис. підприємств). Нагадаємо, загалом у 2012 році плановими перевірками були охоплені майже 8 тис. підприємств.

Ознайомитися з проектом наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку подання платником податків заяви про проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки та прийняття органом ДПС про проведення такої перевірки» >>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»