• Посилання скопійовано

Янукович дозволив штрафувати за незаконне підвищення цін

Президент Віктор Янукович уповноважив Державну інспекцію з контролю за цінами застосовувати адміністративно-господарські санкції до суб'єктів господарювання за порушення вимог про формування державних регульованих цін

Янукович дозволив штрафувати за незаконне підвищення цін

Про це йдеться у відповідному указі Президента № 220 від 17 квітня.

"Державна інспекція з контролю за цінами здійснює державний контроль за дотриманням центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб'єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та вживання державних регульованих цін" - сказано в ньому.

Також Янукович уповноважив інспекцію надавати суб'єктам господарювання та органам влади обов'язкові до виконання приписи щодо державного цінорегулювання. Крім того, інспекція отримала право здійснювати планові та позапланові перевірки діяльності суб'єктів господарювання на предмет достовірності інформації про виконання ними вимог щодо вживання госрегулірованних цін.

Як повідомлялось, у лютому середні ціни в Україні знизилися на 0,1%.

У січні минулого року Янукович створив Державну інспекцію з контролю за цінами.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»